Antifakenews, site-ul care distribuie fake news. Legăturile cu PSD

Jurnaliștii PressOne au descoperit culmea culmilor: Partidul Social Democrat dă share masiv pe conturile de Facebook ale filialelor unui site cu conținut manipulator.

Pe scurt, Antifakenews.ro face fix inversul a ce ar fi menit să facă: în loc să ofere cititorilor informații reale, ci articole cu caracter manipulator. De exemplu, „Rezist nu mai rezistă”, în care se explică că ”luni seara a fost o zi crucială pentru gruparea #rezist. În presă au apărut o serie de filmulețe care demască o parte dintre oamenii aflați în spatele organizației”. 

Exemplele de acest fel pot continua. Ce este cu adevărat interesant este concluzia la care a ajuns Rubrika.ro, care, la cererea PressOne.ro, a realizat o monitorizare a volumului de distribuiri pe Facebook. S-a dovedit că materialele apărute atât pe Antifakenews.ro, cât și pe un site asemănător, sunt distribuite de paginilie afiliate social-democraților la aceeași oră.

Pe lângă conturile de pe platforma de socializare a PSD Mureș, Ialomița, Jilavele și așa mai departe, unele materiale (precum cel„Protestul din 10 august, regie și scenariu de film”) sunt preluate și de pagina Absolut TV Oficial. Aceasta din urmă are legătură cu un post de televiziune din Pitești.

Coincidență sau nu, postul TV a aparținut soției deputatului PSD Mircea Drăghici, Georgiana Drăghici – inculpată într-un dosar pentru mincinoasă și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citiți mai multe pe PressOne.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *