RT și Sputnik, interzise pe YouTube

Google a anunțat că YouTube va interzice publicațiile Russia Today și Sputnik de pe platforma sa. La fel ca Meta, Google face acest anunț în urma deciziei Uniunii Europene de a elimina aceste publicații de propagandă din spațiul european.

Din cauza războiului care se desfășoară în Ucraina, blocăm canalele YouTube RT și Sputnik în întreaga Europă, cu efect imediat. Va fi nevoie de timp pentru ca sistemele noastre să se adapteze complet. Echipele noastre continuă să monitorizeze situația non-stop pentru a lua măsuri rapide” stă scris în tweet-ul Google Europe.

Îți reamintesc că Google a anunțat zilele trecute că elimină reclamele -astfel monetizarea- din videoclipurile publicațiilor controlate de statul rusesc și a blocat descărcările aplicației RT în Ucraina.

Măsurile luate de companiile tech vin în contextul în care liderii țărilor occidentale cer ca măsurile pe care le adoptă să fie coordonate cu marile platforme social media. Scopul este acela de a limita modul în care Kremlinul răspândește propaganda, folosindu-se de rețelele de socializare pentru a ajunge la o audiență internațională. Până acum, această coordonare dintre guverne și companiile tech pare să funcționeze bine și produce rezultate eficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *