Trump dă CNN în judecată. Acuză postul TV de defăimare și cere despăgubiri de 475 de milioane de dolari

Conflictul dintre fostul președinte american Donald Trump și mass-media se mută în instanță, pe fondul procesului intentat postului de televiziune CNN, pentru defăimare. Trump cere despăgubiri în valoare de 475 de milioane de dolari.

În documentele depuse unei instanțe din Florida, fostul lider de la Casa Albă afirmă că reputația sa i-a fost afectată de către instituția media printr-o „serie de etichete din ce în ce mai scandaloase, false și defăimătoare de «rasist», «lacheu al Rusiei», «insurecționist» și, în cele din urmă, «Hitler», conform The Guardian.

Dosarul face referire și la câteva cazuri în care Trump a fost comparat, la CNN, cu Hitler. Printre exemple se numără și un reportaj special din 2022 din ianuarie, realizat de prezentatorul Fareed Zakaria, în care au fost incluse imagini cu dictatorul nazist.

CNN, acuzat că ar fi încercat să influențeze politica americană

Mai mult, avocații lui Donald Trump susțin că postul și-a folosit reputația de instituție mass-media de încredere pentru a-i aduce daune imaginii fostului președinte.

„Dincolo de simpla evidențiere a oricărei informații negative despre reclamant și de ignorarea tuturor informațiilor pozitive despre el, CNN a încercat să își folosească influența masivă, pretins a fi o sursă de știri «de încredere», pentru a-l defăima pe reclamant în mintea telespectatorilor și cititorilor săi în scopul de a-l învinge politic”, se mai arată în dosar.

Motivul invocat de echipa celui de-al 45-lea președinte american susține că „CNN a încercat să îl păteze pe reclamant”, „ca parte a efortului său concertat de a înclina balanța politică spre stânga”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *