Un scam vechi de trei ani încă mai face victime pe WhatsApp

WhatsApp s-a confruntat, în urmă cu trei ani, cu apariția unui scam care a reușit să facă numeroase victime.

În 2019, se pare că aceeași păcăleală încă funcționează, astfel încât experții în securitate cibernetică au fost nevoiți să emită o avertizare privind scam-ul ”WhatsApp Gold”, conform Daily Star.

Inițial, utilizatorii sunt informați cu privire la un videoclip, ”Marinelli”, ce urmează să fie emis și care va afecta device-ul. Apoi este sugerată downloadarea acestei așa-zise versiuni pro a aplicației de mesagerie, care ar include chat-uri video, capacitatea de a trimite o sută de fotografii deodată și ștergerea automată a mesajelor. În 2016, utilizatorilor care primeau mesajele despre WhatsApp Gold li se spunea că ”e o versiune folosită doar de celebrități”, care acum e accesibilă oricui.

Virusul downloadat odată cu așa-zisa versiune pro a WhatsApp este de tip malware, care poate deteriora device-ul și chiar fura date cu caracter personal. În cazul în care dați peste un mesaj precum cel de mai sus, este bine să îl ignorați. Orice aplicație oficială își face update-urile automat, nefiind nevoie să accesați un link extern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *