Facebook blochează Russia Today și Sputnik în UE

Meta, prin vocea directorului Global Affairs Nick Clegg, a anunțat că va bloca conturile companiilor media de stat RT și Sputnik pe teritoriul Uniunii Europene. Decizia vine după ce chiar UE a hotărât să interzică cele două publicații.

Meta spune că s-a coordonat cu guvernele țărilor UE pentru a sancționa serviciile media controlate de regimul de la Moscova. Această măsură este cea mai nouă dintr-un șir mai lung de restricții și interdicții pe care Meta le-a aplicat. Compania a mai adăugat că va continua să discute cu guvernele pentru a rezolva problemele viitoarele probleme.

După ce accesul pe Facebook a fost restricționat în Rusia, Meta a decis să elimine posibilitatea de monetizare a conținutului publicațiilor de stat care activează pe platforma sa de socializare. Înainte de blocarea RT și Sputnik pe teritoriul blocului comunitar, Meta a implementat această măsură în Ucraina, după ce guvernul de la Kiev a transmis o listă de sancțiuni pe care compania ar trebui să le ia.

Reacția companiilor tech a fost promptă și a arătat cât de eficientă poate deveni o măsură atunci când marile companii discută și se coordonează cu decidenții politici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *