Un jurnalist rus de investigații, bătut de un necunoscut. Modul de operare al atacatorului, similar cu alte agresiuni asupra disidenților

Un jurnalist din Rusia de investigații a fost atacat pe stradă de către o persoană necunoscută, similar cu alte cazuri în care disidenți au fost agresați.

Ruslan Leviev a făcut publice fotografii cu rănile suferite, în care se observă că acesta a suferit leziuni la nivelul feței, dar are și pete verzi pe mâini. Cotidianul francez Le Monde, citat de Mediafax, explică că substanța folosită în timpul atacului este una antiseptică, greu de curățat, dar care a devenit ”semnătura” agresiunilor împotriva disidenților ruși, în ultimii ani.

Atacul s-a petrecut în fața locuinței jurnalistului, însă Leviev notează pe contul său de Facebook că persoana care l-a agresat s-a ferit de camere de supraveghere. Nu e prima oară când se încearcă intimidarea acestuia.

Вступил в зелёное братство) Шёл утром по дворам домой, постепенно со мной поравнялся какой-то чувак, дальше провал…

Gepostet von Ruslan Leviev am Mittwoch, 27. November 2019

Site-ul Conflict Intelligence Team, al cărui fondator este Ruslan Leviev, se ocupă de expunerea activității armatei și mercenarilor din Rusia în Siria, Libia și alte zone de conflict, mai arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *