După ce utilizatorii au votat plecarea sa, Musk confirmă că își va da demisia și caută un înlocuitor

Elon Musk a răspuns, într-un final, sondajului pe care l-a făcut cu privire la funcția sa de CEO al Twitter. Miliardarul a anunțat că va găsi un înlocuitor pentru conducerea companiei de socializare, dar că va rămâne implicat în procesele echipelor care se ocupă de servere și de software.

Weekendul trecut, Musk a derulat un sondaj în care își întreba urmăritorii dacă ar trebui să plece de la conducerea Twitter. Peste 57% dintre cei care au votat au răspuns „da”. După o liniște care nu-i stă în fire când vine vorba de activitatea pe Twitter, miliardarul a răspuns și a confirmat faptul că va căuta un nou CEO.

Îmi voi da demisia din funcția de CEO imediat ce voi găsi pe cineva suficient de nebun să accepte postul! După aceea, voi conduce doar echipele de software și servere”, a scris acesta într-o postare.

Nimic surprinzător până acum; anunțul că nu va sta la conducerea companiei de socializare a fost făcut încă de luna trecută când a trebuit să dea socoteală investitorilor Tesla, care sunt frustrați din cauza atenției sporite pe care Musk o acordă Twitter și care a ajuns să afecteze acțiunile producătorului de mașini electrice.

De când Twitter a fost preluată de miliardar, acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 30%, iar o parte din vină o poartă vânzările de stocuri (patru la număr) pe care miliardarul le-a făcut din aprilie, atunci când a anunțat oficial că vrea să preia platforma de social media. Deși a promis public de două ori că nu se va mai atinge de acțiunile Tesla, Musk a vândut o nouă tranșă de stocuri în valoare de 3.5 miliarde de dolari chiar săptămâna trecută.

Cum averea sa personală este legată direct de aceste acțiuni, nu e de mirare că Musk nu vrea să rămâne CEO al Twitter și să riște să supere și mai tare investitorii Tesla.

Conform Bloomberg, care citează o sursă apropiată conducerii platformei de socializare, găsirea unei noi persoane pentru poziția de CEO al Twitter ar putea fi de lungă durată. După cum spune și Musk, să conduci Twitter pare o sarcină destul de dificilă în aceste momente. Un utilizator l-a întrebat pe Musk dacă îi cedează lui locul, iar Musk a lăsat de înțeles că Twitter se află într-o stare financiară proastă și consumă foarte mult timp și bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *