România, abia pe locul 45 la nivel mondial în ceea ce privește libertatea presei

Romania se afla pe locul 45 la nivel mondial în ceea ce privește libertatea presei, aflându-se după Papua Noua Guinee, dar înaintea Statelor Unite, se arată în raportul întocmit de Reporteri fără Frontiere, organizație care realizează anual acest clasament.

Astfel, tara noastra a coborât trei poziții față de anul trecut, când s-a clasat pe locul 42, se arată în topul Reporteri fara Frontiere. Pe primele poziții se află Finlanda, Olanda, Norvegia, Luxemburg, Andora, Lichtenstein, Danemarca, Islanda și Noua Zeelandă, în timp ce codașele clasamentului sunt Eritreea, Coreea de Nord, Turkmenistan, Siria, Somalia, China și Vietman.

În același timp, Republica Moldova se află pe locul 56, Germania se situează pe pozitia a 14-a, urmată de Elvetia, în timp ce Polonia se clasează pe locul 19, iar Belgia pe 23.

Raportul are la baza 180 de țări și măsoară atât nivelul libertății presei, cât și eforturile autorităților de a respecta munca jurnaliștilor. Acesta a fost realizat pe baza unor chestionare completate de sute de jurnaliști, cercetători, juriști și activiști pentru drepturile omului. Reporteri fără frontiere a ajuns la concluzia că situațiile conflictuale din anumite țări au avut cel mai mare impact negativ asupra libertății presei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *