Publicație online din Râmnicu Vâlcea, controlată de un membru al Partidului România Unită

Harta publicațiilor marcate pentru răspândire de știri false acoperă toate zonele României. Iar dacă în urmă cu puțin timp analizam un caz din județul Sibiu, în atenția noastră intră acum un altul din Râmnicu Vâlcea.

Este vorba despre publicația infopuls.ro, purtătoarea unuia și aceluiași nume cu al firmei INFO PULS S.R.L. din Râmnicu Vâlcea, controlată de Florin Bragău, un personaj controversat care a fost, printre altele, candidat al Partidului România Unită la Primăria Râmnicu Vâlcea. Dar nu cu o priză foarte mare public, din câte se pare, din moment ce acesta a obținut un număr de numai 520 de voturi.

Dar dacă, la o primă vedere, știrile publicate pe această platformă nu sunt la fel de lipsite de credibilitate precum cele de pe alte site-uri, fiind, în principal, anunțuri despre evenimente locale, altul este motivul pentru care o publicație ca infopuls intră la categoria „Verifică informația și din alte surse”.

Mai precis, disputele politice pe care Florin Bragău le-a purtat prin intermediul publicației pe care o controlează, un exemplu în acest sens fiind acuzațiile făcute la adresa lui Mircia Gutău (PER), actualul primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea. Dar dacă trecutul acestuia, condamnat definitiv în anul 2010 la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru luare de mită, se pretează la anchete de presă, tonul și modalitatea în care a fost abordat acest subiect pe infopuls.ro, sunt, evident, departe de standardele în domeniu, ridicând în acest fel suspiciunea că domnul Bragău ar putea folosi această publicație pentru vendetele personale.

Nici alte materiale nu sunt însă mult mai strălucite, un alt exemplu de content cel puțin ciudat pe care îl găsim pe acest site este o știre conform căreia reprezentanții ALDE au făcut cadou o mașină de cusut profesională Centrului medico-social de la Lădești. Asta, desigur, în condițiile în care majoritatea publicațiilor care abordează subiecte legate de ALDE, oricât de nobil ar fi gestul de a dona o mașină de cusut, au cu totul și cu totul alt tip de subiecte în vizor, de la incompetența ministrului Meleșcanu în probleme ce țin de mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim și până la discursul anti-justiție al președintelui acestui partid.

Nu în ultimul rând, Florin Bragău este de asemenea puternic implicat și în proiectul Etalon TV, fiind acuzat în trecut de campanie electorală în afara spațiilor special prevăzute pentru acest lucru. infopuls.ro nu este însă singura publicație online aflată sub influența lui Florin Bargău, un anumit material publicat pe platforma online criterii.ro demonstrând legătura care există între aceasta și Florin Bragău. Astfel, portofoliul acestuia cuprinde un triunghi mediatic format din infopuls.ro – criterii.ro – TV Etalon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *