Decizie în cazul lui Assange. Ce va păți fondatorul WikiLeaks

O instanță din Londra a luat o decizie în privința lui Julian Assange, care la începutul lunii trecute a fost dat afară din interiorul Ambasadei Ecuadorului de la Londra și arestat.

Justiția britanică a decis ca bărbatul în vârstă de 47 de ani să petreacă în spatele gratiilor 50 de săptămâni, conform Digi24.ro, pentru încălcarea termenilor eliberării condiționate. De teama de a fi nu extrădat în Suedia, acolo unde trebuia să apară în fața judecătorilor într-un caz de agresiune sexuală, Assange a cerut azil politic Ecuadorului în 2012.

Chiar când a fost luat în primire de polițiștii englezi, pe 11 aprilie, un alt tribunal britanic l-a găsit vinovat pe Julian Assange că n-a respectat regulile impuse la cauțiune.

CITIȚI ȘI: Fețele lui Assange. Un scandal cu dus și-ntors, pe scurt

Amintim că fondatorul site-ului WikiLeaks a petrecut în interiorul Ambasadei aproximativ șapte ani. A ieșit pentru prima oară din perimetrul diplomatic pe 11 aprilie, după ce actualul președinte al micului stat sud-american i-a retras azilul.

Lenín Moreno l-a acuzat pe Assange că ar fi încercat să creeze un ”centru de spionaj” din interiorul Ambasadei, dar și că ar fi avut un „comportament necorespunzător în materie de igienă”.