Decizie în cazul lui Assange. Ce va păți fondatorul WikiLeaks


Alexandra Minea
Decizie în cazul lui Assange. Ce va păți...

O instanță din Londra a luat o decizie în privința lui Julian Assange, care la începutul lunii trecute a fost dat afară din interiorul Ambasadei Ecuadorului de la Londra și arestat.

Justiția britanică a decis ca bărbatul în vârstă de 47 de ani să petreacă în spatele gratiilor 50 de săptămâni, conform Digi24.ro, pentru încălcarea termenilor eliberării condiționate. De teama de a fi nu extrădat în Suedia, acolo unde trebuia să apară în fața judecătorilor într-un caz de agresiune sexuală, Assange a cerut azil politic Ecuadorului în 2012.

Chiar când a fost luat în primire de polițiștii englezi, pe 11 aprilie, un alt tribunal britanic l-a găsit vinovat pe Julian Assange că n-a respectat regulile impuse la cauțiune.

CITIȚI ȘI: Fețele lui Assange. Un scandal cu dus și-ntors, pe scurt

Amintim că fondatorul site-ului WikiLeaks a petrecut în interiorul Ambasadei aproximativ șapte ani. A ieșit pentru prima oară din perimetrul diplomatic pe 11 aprilie, după ce actualul președinte al micului stat sud-american i-a retras azilul.

Lenín Moreno l-a acuzat pe Assange că ar fi încercat să creeze un ”centru de spionaj” din interiorul Ambasadei, dar și că ar fi avut un „comportament necorespunzător în materie de igienă”.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Noutăți

Facebook, dată în judecată de o firmă media rusă

Compania condusă de Mark Zuckerberg a fost dată în judecată de o firmă media din Rusia, unde lucra o femeie acuzată de ingerinţe...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Zeci de jurnaliști critică dur un articol publicat în Cațavencii: este unul dintre cele mai grave derapaje din istoria recentă a presei

Zeci de jurnaliști și asociații au semnat zilele acestea o petiție prin care „își exprimă indignarea față de ceea ce...

Adăugat pe de Robert Manea