Fondatorul WikiLeaks, scos afară din Ambasada Ecuadorului și apoi arestat

Fondatorul celui mai cunoscut site de whistleblowing, a fost scos afară cu forța din Ambasada Ecuadorului de la Londra, deși în urmă cu o săptămână oficialii spuneau că nu se pune problema de așa ceva. Ulterior, poliția britanică l-a arestat pe acesta.

Într-un clip de pe Twitter, Julian Assange (vizibil schimbat, îmbătrânit și cu barbă) este văzut în mijlocul mai multor bărbați care îl dau afară din Ambasada căruia i-a cerut azil politic în urmă cu șapte ani. Pe filmare se vede ulterior cum este urcat în dubița poliției britanice, conform The Verge.

”Marea Britanie trebuie să reziste… acestei încercări a Administrației Trump”, strică Assange în momentul în care este împins afară.

Image result for julian assange
Sursa: Sky News

Președintele Ecuadorului afirma anul trecut că fondatorul WikiLeaks va trebui ”eventual” să părăsească Ambasada, dezvăluind și că statul său discută cu autoritățile britanice privind situația lui Assange. Tot atunci, acestuia i-au fost impuse noi reguli, precum să-și îngrijească singur pisica și să nu folosească Wi-Fi-ul Ambasadei pentru interferențe politice.

Atunci când informația că Assange va fi dat afară curând a apărut, mai mulți oficiali ecuadoreni au respins această ipoteză. Ministrul Afacerilor Externe a refuzat să comenteze ”zvonuri, teorii sau presupuneri care nu au niciun sprijin documentat”.

Tot atunci, la începutul lunii aprilie, WikiLeaks a afirmat că președintele Lénn Moreno a acceptat încălcarea azilului politic pentru a acoperi activitățile legale ale fratelui său, care este supect de folosirea unui paradis fiscal – cunoscut sub numele de Documentele INA.

CITIȚI ȘI: Fondatorul WikiLeaks va fi dat afară din Ambasada Ecuadorului de la Londra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *