Fondatorul WikiLeaks va fi dat afară din Ambasada Ecuadorului de la Londra

După șapte ani de locuit în interiorul Ambasadei Ecuadorului de la Londra, fondatorul WikiLeaks va fi dat afară în scurt timp.

Informația a fost făcută publică pe site-ul fondat de Julian Assange, care citează ”o sursă importantă din anchetă”. Conform acesteia, Assange riscă să rămână fără protecția ecuadoriană în câteva ore sau zile, notează News.sky.com.

Tot WikiLeaks a afirmat că prin această mișcare, președintele Ecuadorui, Lénn Moreno, încearcă să acopere activități mai puțin legale din familia sa, precum folosirea unui paradis fiscal de către fratele său – cunoscut sub numele de Documente INA.

Totuși, un oficial al Ecuadorului a negat că Assange ar urma să fie dat afară, în timp ce ministrul Afacerilor Externe a refuzat să comenteze ”zvonuri, teorii sau presupuneri care nu au niciun sprijin documentat”.

În momentul în care acesta calcă înafara Ambasadei, cel mai probabil va fi arestat – în contextul în care autoritățile încă dețin un mandat de arestare pe numele său. În 2010, fondatorul celui mai cunoscut site de whistleblowing s-a eschivat după ce a fost eliberat pe cauțiune.

Julian Assange a cerut ajutorul Ambasadei Ecuadorului în 2012, după ce un judecător britanic a hotărât că fondatorul WikiLeaks ar trebui extrădat în Suedia, acolo unde este acuzat de agresiune sexuală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *