Expert ONU: Assange prezintă simptome psihologice de tortură


Alexandra Minea
Expert ONU: Assange prezintă simptome...

Julian Assante, care se află în spatele gratiilor de o lună deja, ar prezenta simptomele psihologice ale unei persoane supuse torturii.

Un expert al Națiunilor Unite, care l-a vizitat în spatele gratiilor, spune că este îngrijorat de situația psihică a fondatorului WikiLeaks, acuzat de SUA de încălcarea Legii spionajului prin publicarea de documente secrete care conțin numele unor surse militare și diplomatice confidențiale din America, conform The Guardian.

Nils Melzer condamnă ceea ce el descrie ca fiind „abuzul deliberat și concertat provocat de ani de zile” asupra lui. Mai mult, acesta nu recomandă extrădarea în Statele Unite ale Americii, acolo unde l-ar putea aștepta pedeapsa cu moartea.

Amintim faptul că nu cu mult timp în urma, avocații au afirmat că Assange este atât de bolnav, încât nu poate apărea în fața instanței nici prin videocall.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Noutăți

Jamal Khashoggi a spus ”nu pot să respir” de trei ori, înainte să-și dea ultima suflare

O sursă apropiată serviciilor de informații turce a relatat ceea ce pare a fi ultimele momente ale jurnalistului saudit dispărut pe 2 octombrie. Jamal...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Facebook a identificat o nouă campanie de influențare la nivel politic în Statele Unite. Rusia, principala suspectă

Facebook a anunțat marți, 31 iulie, că a identificat o nouă campanie coordonată de influențare politică în Statele Unite, cu zeci de...

Adăugat pe de Robert Manea