Expert ONU: Assange prezintă simptome psihologice de tortură


Alexandra Minea
Expert ONU: Assange prezintă simptome...

Julian Assante, care se află în spatele gratiilor de o lună deja, ar prezenta simptomele psihologice ale unei persoane supuse torturii.

Un expert al Națiunilor Unite, care l-a vizitat în spatele gratiilor, spune că este îngrijorat de situația psihică a fondatorului WikiLeaks, acuzat de SUA de încălcarea Legii spionajului prin publicarea de documente secrete care conțin numele unor surse militare și diplomatice confidențiale din America, conform The Guardian.

Nils Melzer condamnă ceea ce el descrie ca fiind „abuzul deliberat și concertat provocat de ani de zile” asupra lui. Mai mult, acesta nu recomandă extrădarea în Statele Unite ale Americii, acolo unde l-ar putea aștepta pedeapsa cu moartea.

Amintim faptul că nu cu mult timp în urma, avocații au afirmat că Assange este atât de bolnav, încât nu poate apărea în fața instanței nici prin videocall.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Noutăți

Google, amendată de Franța. Suma-record pe care va trebui să o plătească compania

La începutul acestei săptămâni, o autoritate franceză a hotărât sancționarea Google cu o sumă-record. Compania americană va...

Adăugat pe de Alexandra Minea
Noutăți

Scandal în UPC. Un director, concediat pentru că ar fi divulgat informații condifențiale către SUA

Directorul unui cunoscut operator de cablu TV și internet ar fi fost concediat la începutul anului 2018 pentru că și-ar fi amenințat superiorii că...

Adăugat pe de Alexandra Minea