Noul expansion pack Sims 4 nu va fi lansat în Rusia din cauza legilor anti-LGBTQ+

Fanii Sims 4 din Rusia nu se vor putea bucura de noul expansion pack, care aduce conținut nou pentru nunți – inclusiv cele între persoane același sex. Decizia a fost luată de EA și Maxis, date fiind legile anti-LGBTQ+ din Rusia.

În loc să schimbe conținutul expansion pack-ului ca să fie în limitele impuse de Moscova, ceea ce ar fi însemnat să scoată storyline-ul dedicat cuplurilor Sims de același sex, cele două companii au ales să nu lanseze extensia pe teritoriul Rusiei, conform Eurogamer.net.

„De-a lungul anilor, ne-ai încântat cu modul în care Sims-ul tău a găsit dragostea și a celebrat-o prin nunți în jocul nostru de bază. De asemenea, ne-ai împărtășit nerăbdarea de a merge spre altar, de a-i face pe Sims să-și ia locurile. și ai vărsat o lacrimă de bucurie în timp ce ți-ai luat un angajament pe viață”, se arată în comunicatul emis de echipa care dezvoltă jocul Sims 4.

Noua extensie a jocului urmărește povestea nunții a două femei, Dom și Cam. Modificarea jocului pentru a se conforma normelor ruse ar presupune „compromiterea valorilor” la care echipa Sims 4 se raportează.

„Suntem fermi în a susține acest angajament, aruncând o lumină asupra și sărbătorind povești precum cea a lui Dom și Cam, așa că am luat decizia de a renunța la lansarea «My Wedding Stories» [în Rusia – n.r.], unde poveștile noastre ar putea suferi modificări din cauza legilor federale”, mai afirmă EA și Maxis.

În 2013, Rusia a adoptat o lege care ”protejează” copiii de conținutul considerat a fi homosexual. La acel moment, guvernul a motivat decizia prin protejarea valorilor tradiționale ale familiei.

Guvernul rus a adoptat o lege în 2013 care se presupune că protejează copiii de conținutul homosexual, afirmând că aceasta contrazice valorile tradiționale ale familiei.

”My Wedding Stories” va fi disponibil de pe 17 februarie pe Origin și Steam.