Facebook si Instagram, noi instrumente pentru a monitoriza timpul petrecut pe aplicații

Facebook anunță lansarea unui nou set de instrumente pentru gestionarae eficientă a timpului alocat inclusiv pe Instagram. Aceste instrumente includ un tablou de bord, un memento zilnic și un nou mod de a limita notificările.

Potrivit unui comunicat al companiei lui Mark Zuckerberg, noile opțiuni au fost create pe baza colaborării cu academicieni, cu experți și organizații specializate în sănătate mentală, a unor cercetări ample efectuate de rețeaua socială și a feedback-ului primit de la utlizatori. Prin aceste noi opțiuni, obiectivul Facebook este de a le oferi utilizatorilor mai mult control asupra timpului petrecut pe platformele sale. De asemenea, își propune ca aceste instrumente să încurajeze conversațiile între părinți și adolescenți cu privire la obiceiurile online potrivite pentru aceștia.

În procesul de creare a acestor instrumente au fost implicați experți și oameni de știință de renume precum Robert Kraut (Carnegie Mellon), Sonja Lyubomirsky (UC Riverside), Dacher Keltner, Emiliana Simon-Thomas și Matt Killingsworth (Greater Good Science Center, UC Berkeley). De asemenea, Facebook a dezvoltat parteneriate cu clinicieni și organizații de sănătate mentală precum Save.org și National Suicide Prevention Lifeline.

Pentru a accesa noile instrumente, vizitați pagina de setări din fiecare aplicație. Pe Instagram selectați „Your Activity” iar pe Facebook, opțiunea „Your Time on Facebook”. În partea de sus, veți vedea un tablou de bord care vă arată timpul mediu petrecut utilizând aplicația de pe dispozitivul respectiv. Apăsați orice bară pentru a vedea timpul total înregistrat pentru ziua în curs. Sub tabloul de bord, puteți seta un memento zilnic pentru a vă trimite o alertă atunci când ați atins timpul pe care ați decis să-l petreceți în aplicație în ziua respectivă. Aveți posibilitatea să modificați sau să anulați memento-ul în orice moment. De asemenea, puteți selecta „Notification Settings” pentru a accesa rapid noua setare „Mute Push Notifications”. Aceasta va limita notificările dvs. Instagram sau Facebook pentru o perioadă de timp, atunci când aveți nevoie să nu fiți deranjat.

idevice.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *