Iliescu, Dragnea și Dăncilă, subiecte de parodii. BONUS: o manea politică

Mediastandard.ro vă prezintă o trecere în revistă a celor mai cunoscute parodii politice ce au făcut deliciul publicului. În acest articol există o excepție, o dedicație pe ritmuri de manele pentru un candidat la alegerile prezidențiale de acum nouă ani.

Ziarele din 2009 povestesc lupta pentru alegerile prezidențiale din acel an ca fiind una strânsă, fiecare candidat având parte de susținătorii săi, persoane publice sau simpli cetățeni. Cu toate astea, lui Traian Băsescu i-a fost închinată o manea.

Nicolae Guță și Roxana – Prințesa Ardealului nu s-au rușinat să își pună în versuri încrederea pe care o au în  fostul președinte, și au făcut și un videoclip pentru acest eveniment important în care cei doi și figuranții sunt îmbrăcați în culoarea partidului. „Pe Băsescu l-om vota cu toată familia”, cântă Roxana. „Și-l vom pune președinte că Băsescu nu ne minte/ Ascultați-mă pe mine numa’ așa vom trăi bine”, continuă Guță.

„Să vezi bărbate, să vezi pe Băsescu am să-l votez/ Nu ies eu din vorba ta că tu știi politica”, spune Prințesa Ardealului, după ce ”soțul” o atenționează să pună ștampila pe actualul senator.

La doar treisprezece zile de la scandalul cu ordonanța de urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, artista Ada Milea și trupa cu care ține spectacole peste tot în țară le-au făcut și ei o dedicație politicienilor, doar că de data aceasta celor corupți. Clipul a devenit în scurt timp viral pe Facebook.

La scurt timp de la publicarea clipului anterior, a apărut și o ”baladă a lui Dragnea”, cover după melodia ”Cine m-a făcut om mare” a Deliei. Timișoreanca Marinela a compus melodia în contextul controversei produse de inițiatica PSD de a aproba o ordonanță de urgență privind legea aministiei și grațierii, care a devenit în scurt timp o adevărată senzație pe platforma de socializare Facebook.

Balada lui Dragnea " Cine te-a făcut om mare, mai Grindeane,mai Grindeane?"

Gepostet von Marilena Mihailescu am Samstag, 21. Januar 2017

Trebuie să amintim și de cântecele satirice compuse de Găinuşă, cel care scria textele pentru emisiunea „Cîrcotaşii”, și interpretate de Denisa Damian. Parodia „Veorica de la Videle” este despre actualul premier al României și face trimitere la vizita Vioricăi Dăncilă la Vatican, însă amintește și de greșelile de exprimare și cele gramaticale.

Tot de la Găinușă și Denisa Damian avem altă parodie despre șeful Partidului Social Democrat, după ce scandalul Teldrum a ajuns în atenția publică, dar și după ce au apărut acuzații că Liviu Dragnea și-ar impune autoritatea mai mult decât ar trebui în județul Teleorman.

Nu putem să nu amintim de emisiunea ”Divertis” și de toate glumele făcute despre fostul șef de stat Ion Iliescu, cum ar fi această reinterpreatare a melodiei ”Amintirile” de la 3 Sud Est, prezentată într-un spectacol din anul 2000 la Teatrul Bulandra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *