Datele a peste 500 de milioane de utilizatori ai Facebook, disponibile pe un site folosit de hackeri

Informații despre conturile a peste 500 de milioane de utilizatori ai Facebook au fost găsite disponibile pe un site folosit de hackeri, unde s-ar fi aflat de câțiva ani.

Ar fi fost afectate conturi din 106 țări. Dintre cei 533 de milioane de utilizatori Facebook a căror informații au fost făcute publice, peste 32 de milioane de utilizatori sunt din SUA, 11 milioane din Marea Britanie şi 6 milioane din India, conform Business Insider.

Printre datele afectate s-ar număra numele, locaţia, adresa de e-mail, numărul de telefon şi informaţii biografice. Totuși, informațiile sunt vechi de câțiva ani, iar Facebook spune că problema a fost remediată în 2019.

Datele ar fi putut fi folosite în infracțiuni cibernetice precum furtul identității și phishing.

Nu e prima oară când Facebook dovedește, fără să vrea, cât de puțin control are asupra securității datelor pe care le colectează. În urmă cu trei ani, a fost dezvăluit că firma de consultanță politică Cambridge Analytica a accesat informațiile a aproximativ 87 de milioane de utilizatori și le-a folosit în scopuri electorale.

O situație similară a apărut în decembrie 2019, când o firmă ucraineană a descoperit o bază de date care conținea numele, numerele de telefon și ID-urile unice a peste 267 de milioane de utilizatori Facebook – aproape toți din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *