Facebook, anchetată în Anglia privind modul în care a preluat platforma Giphy

Compania americană Facebook a intrat în vizorul Autoritatea pentru concurență și piețe (CMA) din Regatul Unit al Marii Britanii cu privire la modul în care a preluat Giphy.

Investigația vine în contextul în care planul planul Facebook de a integra platforma de GIF-uri în celalalte servicii ale sale, Instagram și WhatsApp, stârnește îngrijorări. CMA afirmă că preluarea Giphy de către gigantul tehnologic poate „duce la o diminuare substanțială a concurenței” atât în Marea Britanie, cât și alte piețe, conform The Guardian.

Cu ocazia unei investigații anterioare, inițiată în ianuarie 2021, autoritatea britanică a afirmat că dacă Facebook și Giphy rămân fuzionate, ar putea diminua „stimulentul Giphy de a-și extinde publicitatea digitală, ducând la o pierdere a concurenței potențiale pe această piață”.

Ancheta CMA vine în contextul în care Facebook deține controlul a mai mult de 50% din piața publicității grafice engleze, care valorează aproximativ 5,5 miliarde de lire sterline.

Totuși, Facebook a declarat anterior că alte platforme, precum Twitter, Snapchat sau TikTok, nu vor fi afectate de integrarea Giphy pe Instagram și WhatsApp.

Întrebat despre ancheta Autorității britanice pentru concurență și piețe, un purtător de cuvânt al Facebook a afirmat: „Vom continua să cooperăm pe deplin cu ancheta CMA. Această fuziune este bună pentru concurență și în interesul tuturor celor din Marea Britanie care utilizează Giphy și serviciile noastre – de la dezvoltatori la furnizorii de servicii și la creatorii de conținut”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *