ProtonMail, blocat de furnizorii de internet din ordinul Kremlinului

Eforturile Kremlinului de cenzurare a internetului se sporesc. Recent, autoritățile ruse le-au ordonat furnizorilor de internet să blocheze o aplicație.

Serviciul de mail criptat ProtonMail nu mai este disponibil în Rusia. Decizia vine după ce la începutul acestui an, au fost înregitrate mai multe avertizări cu bombă în școli și alte instituții ale statului, conform TechCrunch.

Serviciul federal de securitate (FSB, fost KGB) a acuzat compania și alți câțiva furnizori de e-mail că au facilitat amenințările. Documentul oficial a fost publicat de către un blog în limba rusă.

În total au fot afectate 26 de adrese – dintre care și mai multe servere folosite pentru a comuta conexiunea finală pentru utilizatorii Tor. Tehnica folosită de către furnizorii de internet cunoscută sub numele de BGP blackholing. Aceasta le transmite routerelor să arunce pur și simplu traficul, în loc să-l redirecționeze spre destinația sa.

Utilizatorii din Rusia nu pot trimite sau primi mailuri prin intermediul ProtonMail, chiar dacă site-ul se încarcă. „Ei blochează accesul la serverele de e-mail ProtonMail. Deci, Mail.ru – și cele mai multe servere ruse de mail – de exemplu, nu mai este capabil să livreze e-mail la ProtonMail, dar un utilizator rus nu are nici o problemă de a ajunge în căsuța de e-mail”, a afirmat directorul executiv al ProtonMail.

citiți și: Rusia ar putea adopta o lege împotriva ”fake news” – însă pare mai mult o tentativă de cenzurare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *