Cât de mult ne pasă despre datele noastre de pe internet


Alexandra Minea
Cât de mult ne pasă despre datele noastre de...

Deși numărul de scandaluri ce au scos la iveală folosirea ilegală a datelor cu caracter personal continuă să crească, se pare că interesul general nu este pe atât de ridicat. Cel puțin așa cum ar fi de așteptat.

Acestu lucru reiese dintr-un nou studiu, realizat de Kaspersky Lab, despre securitatea cibernetică. Conform Playtechexperții au descoperit că sentimentul privind intimitatea pe internet nu este unul optimist.

De fapt, 56% dintre respondenți consideră că dreptul la intimitatea din mediul online este imposibilă. Ba chiar există un număr consistent de persoane care ar acorda acces la datele cu caracter personal fie în schimbul unor foloase materiale (39%), fie pentru a primi ceva gratuit (18%).

Totuși, persoanele ce au participat la studiu au arătat temeri. Protejarea dispozitivelor cu o parolă este o practică întâlnită la 62% de persoane, în timp ce 24% din respondenți își acoperă camera web.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Analize

Directiva Drepturilor de Autor – documentul care ar putea schimba fața internetului

Mâine, 12 septembrie, Parlamentul European dezbate una dintre cele mai importante directive, respectiv aceea privind drepturile de autor, care ar putea zgudui din temelii...

Adăugat pe de Robert Manea
Noutăți

Arabia Saudită recunoaște că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis

Sâmbătă, agenția de presă a Riadului, SPA, a confirmat moartea lui Jamal Khashoggi, care a dispărut în 2 octombrie, în consulatul...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu