Klaus Iohannis: ”Ce a fost până acum o recomandare devine obligație. Se vor introduce noi restricții de circulație”

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la sfârșitul unei ședințe de lucru, cu premierul și mai mulți miniștri. În cadrul acesteia, șeful statului a anunțat adoptarea mai multor măsuri.

Printre ele se numără și instituirea carantinei generale pe teritoriul României. Circulația oamenilor pe timpul zilei va fi suspendată și pe timpul zilei, cu excepția cazurilor în care este necesară deplasarea de la locul de muncă, la magazine și farmacii sau pentru urgență.

”Ce a fost până acum o recomandare devine obligație”a afirmat președintele, făcând referire la prevederile Ordonanței militare nr. 2.

Conform spuselor președintelui, măsura va fi adoptată de miercuri, însă nu este clar de la ce oră. Șeful statului nu a oferit mai multe detalii cu privire la procedurile ce vor fi urmate.

Mai mult decât atât, Iohannis a anunțat că armata va fi folosită pentru ”a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de poliție și jandarmerie”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *