YouTube testează rezumate generate de AI pentru videoclipuri

Google pare hotărâtă să implementeze funcții asistate de inteligența artificială pentru toate serviciile sale. YouTube este cea mai recentă platformă care va beneficia de ajutorul AI. Compania derulează un test prin care videoclipurile sunt rezumate de un program AI, totul pentru a ajuta utilizatorii să identifice mai ușor conținutul clipurilor.

Experimentul YouTube este, deocamdată, unul limitat, iar funcția de rezumare va fi disponibilă unui număr restrâns de oamenii și doar pentru anumite videoclipuri în limba engleză. Anunțul a fost făcut pe pagina de suport a platformei și, conform Android Police, Google încurajează utilizatorii să ofere feedback dacă întâlnesc rezumatele generate de inteligența artificială.

Începem să testăm rezumatele generate automat de AI pe YouTube, astfel încât să vă fie mai ușor să citiți un sumar rapid despre un videoclip și să decideți dacă este potrivit pentru dvs”, a scris Google în postare.

În acest moment nu există un screenshot cu rezumatele respective, deci nu știm forma exactă sub care acestea vor apărea. Cu toate acestea, gigantul american afirmă că vor fi disponibile atât în căutări, cât și în pagina în care urmărești videoclipul.

Într-o declarație pentru The Verge, un purtător de cuvânt al Google a confirmat derularea testului și a menționat că sumarele vor putea fi văzute pentru anumite vloguri, clipuri despre shopping sau de tip ”how-to”.

În luna mai, YouTube a mai derulat un experiment care bloca aplicațiile de ad-blocking. Testul respectiv nu a fost bine primit, în principal, din cauza numărului de reclame pe care platforma le rulează la începutul unui videoclip. YouTube luase în considerare chiar și implementarea a 10 reclame ce nu pot fi sărite. Cu privire la rezumatele AI, Google a spus că acestea nu vor înlocui descrierile pe care creatorii de conținut le fac pentru clipurile lor.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *