Autoritățile americane au confiscat criptomonede în valoare de peste 3 miliarde de dolari

Departamentul de Justiție din SUA a anunțat că a confiscat peste 94.000 de criptomonede Bitcoin furate de la bursa de bunuri cripto Bitfinex în 2016. Autoritățile americane afirmă că valoare activelelor cripto confiscate se ridică la 3,6 miliarde de dolari, conform The Verge.

În declarația de presă emisă de Departamentul de Justiție, instituția afirmă că această operațiune reprezintă ”cel mai mare prejudiciu financiar recuperat vreodată de departament”. Cuplul pus sub acuzare de furt al criptomonedelor ar fi încercat să își acopere urmele prin spălarea fondurilor furate. Aceștia au încercat să piardă firul banilor printr-un șir de tranzacții cu criptomonede, însă autoritățile au reușit să le descopere planul.

Cum au furat criptomonedele?

Departamentul de Justiție a spus că cei doi iubiți (tipa era autor-colaborator pentru Forbes) au lucrat cu un hacker care a reușit să transfere peste 119.000 de Bitcoins de pe bursă către un portofel digital deținut de cuplu. Autoritățile americane au reușit să recupereze peste 94.000 de criptomonede care se aflau în portofelul digital, restul fiind folosite în tranzacțiile ilegale de care aminteam mai sus. Printre acestea se număra și NFT-uri pe care cuplu le-a cumpărat în încercarea de a ascunde banii furați.

La vremea când acest furt a avut loc, valoarea criptomonedelor se ridica la 71 de milioane de dolari, însă acum valoarea bunurilor furate se numără în miliarde, de aici și captura imensă anunțată de Departamentul de Justiție.

Criptomonedele au putut fi confiscate în urma unui mandat de percheziție emis de FBI pentru unul dintre conturile cloud ale cuplului în care se afla un fișier care conținea adresa portofelului digital și codul de acces pentru acesta.

Conform unui reporter CNBC, autoritățile au declarat că cei afectați de acest furt vor putea să ceară returnarea critpomonedelor pe care le-au pierdut.

E un amănunt important pentru că, după cum spune și reporterul american, valoarea criptomonedelor a crescut semnificativ din 2016 până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *