Canalul rus de propagandă RT ar putea fi interzis în Marea Britanie

Autoritatea pentru reglementarea mass-mediei din Marea Britanie va analiza situația canalului rus de propagandă RT (Russia Today), după ce Executivul condus de Boris Johnson a cerut revizuirea statutului acesteia.

Inițiativa aparține ministrului pentru Cultură, Nadine Dorries, care s-a adresat Autorității cu privire la faptul că RT, ca parte a arsenalului informațional al Rusiei, ar putea răspândi dezinformare cu privire la Ucraina. Întrebat despre acest subiect, premierul britanic a avertizat că Ofcom trebuie să ia propriile decizii, conform Reuters.

„Trăim într-o țară care crede în libertatea de exprimare. Și cred că este important să lăsăm mai degrabă Ofcom decât politicienii să decidă ce organizații media să interzică – asta face Rusia”, a spus Johnson în fața Parlamentului.

De cealaltă parte, Ofcom a afirmat că subiectul Rusia-Ucraina este o prioritate. „Având în vedere gravitatea crizei din Ucraina, vom examina cu prioritate plângerile cu privire la acoperirea de știri a oricărui radiodifuzor cu privire la această problemă”, a afirmat Autoritatea.

Există totuși voci care susțin că postul RT nu ar trebui interzis în Anglia, dat fiind faptul că Rusia va răspunde prin interzicerea BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *