Vestidinrusia.ro – Ce MANIPULĂRI mai face propaganda lui Vladimir Putin! EXCLUSIV

MediaStandard.ro vă recomandă să evitați cu maximă încredere portalul www.vestidinrusia.ro, întrucât aveți de-a face cu o platformă destinată propagandei putiniste care abundă în baliverne antioccidentale și antiamericane.

Așa-zisele articole sunt nesemnate, neexistând nici cele mai succinte date de contact.

Un satelit Sputnik

Vestidinrusia.ro își preia deseori ”informațiile” de pe Sputnik.md, unul dintre cele mai toxice site-uri înființate și remunerate de Kremlin, accentul fiind pus, în mod uzual, pe campanii de fake news privitoare la politica externă, pozițiile exprimate fiind anti-UE și anti-SUA, și total antiromânești prin mizele lor subterane – pentru mai multe detalii, iată doar câteva exemple AICI, AICI, AICI și AICI.

Glorificarea Armatei Roșii

O secțiune a site-ului Vestidinrusia.ro ”tratează” despre aspecte militare, iar compunerile postate în această categorie au rolul de a susține (prin poze premeditat ”impresionante” și dezinformări penibile) supremația militară a Federației Ruse în lume. Potrivit acestor elucubrații, soldații ruși sunt într-atât de performați încât pot lupta pe câte fronturi vor mușchii lor (AICI), Kremlinul ar fi inventat, în mare exclusivitate, ”o inimă a reactoarelor nucleare” pentru submarinele nucleare (AICI) și, nu în ultimul rând, suntem anunțați că Federația Rusă pregătește… ”arme hipersonice”.

Un amestec sordid

Deși luările de poziție sunt o idee mai light decât pe Sputnik.md, Vestidinrusia.ro se adresează naivilor congenitali, nostalgicilor comunistoizi, comuniștilor de-a dreptul, ultranaționaliștilor cu idei puține și fixe, habotnicilor fără speranță și, în special, acelora care dezaprobă cu vehemență prezența României în UE și în NATO. În mod voit – pentru a salva oarece aparențe, deși eșuează lamentabil! –, portalul amestecă informații vizând cultura rusă (filme, autori ș.a.m.d.) cu toate aceste manipulări (plus multe, multe altele) de cea mai joasă speță.

Rusia, ca alternativă în fața Occidentului

Potrivit propriei descrieri, site-ul vestidinrusia.ro „se bazează în principal pe informațiile furnizate de mass-media din Federația Rusă, încercând să prezinte un punct de vedere direct de la sursă asupra fenomenelor politice, sociale, culturale care se petrec în Rusia de astăzi. O privire din această perspectivă este esențială pentru o mai bună cunoaștere și înțelegere”. Site-ul se află la început, dar are deja o pagină de Facebook, una de Twitter și una de Linkedin. Momentan pe Facebook, Vestidinrusia.ro are doar 150 de urmăritori. Domeniul a fost înregistrat în iunie 2018 și este deținut de o persoană fizică, a cărui identitate este necunoscută.

Site-ul abundă în articole legate de glorificări ale forțelor militare ruse și prezintă adesea Rusia ca pe o victimă în fața politicilor agresive ale Occidentului. La rubrica „România-Rusia” găsim zeci de articole care îndeamnă la o încălzire a relațiilor bilaterale dintre România și Rusia, amintind pe alocuri de legăturile culturale „speciale” dintre cele două state (AICI și AICI)

Totodată, Vestidinrusia.ro „recomandă” cititorilor să consulte alte site-uri ale propagandei ruse precum Sputnik International și Russia Today sau agenția de presă TASS. Practic, site-ul funcționează ca un cal troian al propagandei ruse în România, promovând imaginea Rusiei și arătând că aceasta din urmă poate reprezenta oricând o alternativă în fața Occidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *