IBM suspendă publicitatea de pe X după ce reclamele companiei au apărut lângă postări pro-naziste

Problemele legate de publicitatea și moderarea laxă a conținutului nu par să se oprească pentru X, fosta Twitter. Platforma condusă de Elon Musk este acum în centrul unei controverse după ce IBM a decis să nu mai ruleze reclame pe rețeau socială, după ce acestea au apărut lângă postări ce susțineau doctrina nazistă.

Media Matters, un ONG care se ocupă de analiza media, a arătat că reclamele IBM, Apple și a altor companii americane au apărut lângă un conținut ce îl promova pe Adolf Hitler și partidul nazist. IBM a reacționat imediat și a oprit publicitatea online de pe X până ce întreaga situație este investigată.

IBM are toleranță zero față de discursul instigator la ură și discriminare și am suspendat imediat toată publicitatea pe X în timp ce investigăm această situație complet inacceptabilă”, a declarat compania într-o declarație de presă, conform Reuters.

Problema este chiar mai spinoasă pentru că, ieri, Elon Musk a făcut o serie de postări antisemite pe X. Cel mai evident este un comentariu la postarea altui utilizatori care afirma că comunitățile evreiești au ”promovat ură împotriva albilor”. Miliardarul a răspuns și i-a dat dreptate utilizatorului.

Ai spus adevărul adevărat”, au fost cuvintele exacte folosite de Musk.

The Atlantic a afirmat că Musk „a susținut cea mai periculoasă teorie a conspirației antisemite din istoria recentă a Americii” și a menționat că nu este pentru prima dată când miliardarul e de acord cu mesaje antisemite de pe X.

Situația pare una foarte delicată pentru Musk și pentru platforma pe care o conduce, căreia i se adaugă decizia IBM de a opri publicitatea. X se confruntă deja cu un exod al agențiilor de publicitate, iar moderarea laxă a conținutul cuplată cu mesajele și comentariile foarte periculoase postate de Musk nu va ajuta platforma să recapete încrederea companiilor sau a utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *