Vânzarea Prima TV, pe masa Consiliului Concurenței. Cine va prelua postul de televiziune?

Pe masa Consiliului Concurenței a ajuns dosarul vânzării postului Prima TV, după un proces anevoios de găsire a unui cumpărător.

Televiziunea generalistă va fi preluată de către firma condusă de Adrian Tomșa, Clever Business Transilvania, prin ”transfer de activitate”, informează Paginademedia.ro.

”Clever Business Transilvania S.R.L., companie controlată de omul de afaceri Adrian Tomșa, va achiziționa de la Prima Broadcasting S.R.L., companie aflată în reorganizare, activitatea aferentă postului generalist de televiziune Prima TV, în temeiul unui contract de transfer de activitate”, se arată în anunțul Consiliului

Mai mult decât atât, analiza realizată de autoritatea de concurență are scopul de a stabili dacă tranzacția este compatibilă cu mediul de afaceri. Ulterior, Consiliul va emite o decizie.

Amintim faptul că, la sfârșitul anului trecut, oligarhul Vladimir Plahotniuc ar fi înaintat, prin intermediul firmei Prime, o ofertă pentru Prima TV, însă discutiile nu s-au concretizat. Clever Media, actualul cumpărător al Prima TV, a mai manifestat interes în postul de televiziune în decursul anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *