Project Veritas recunoaște că a răspândit dezinformări electorale în 2020, în favoarea lui Trump

Project Veritas, o organizație de dreapta din SUA, a recunoscut public care a răspândit anterior dezinformări cu privire la alegerile din 2020, aducând prejudicii atât persoanelor acuzate de manipularea voturilor, cât și încrederii publicului în procesul electoral.

Mai exact, într-o declarație a organizației și a fondatorului acesteia, James O’Keefe, s-a recunoscut că Project Veritas a amplificat afirmațiile unui poștaș din Pennsylvania care l-a auzit pe șeful de poștă Robert Weisenbach discutând despre o schemă de antedatare ilegală a buletinelor de vot întârziate, o acuzație pe care grupul a răspândit-o în articole și videoclipuri publicate după alegerile din 2020, conform France24.

„Nici domnul Weisenbach și nici un alt angajat al USPS din Erie, Pennsylvania, nu s-a implicat în fraudă electorală sau în orice altă abatere legată de buletinele de vot prin corespondență”, au afirmat ambele declarații, adăugând că nu există „nicio dovadă” că a avut loc o fraudă.

Minciuna a făcut parte dintr-o încercare de a schimba rezultatul alegerilor prezidențiale, având în vedere că Donald Trump a pierdut în fața democratului Joe Biden.

Picioarele scurte ale unei minciuni

În timpul audierilor în instanță, angajatul care a făcut acuzațiile inițiale și-a schimbat declarația, spunând că „a auzit doar un fragment din conversație și a ajuns la concluzia că discuția a fost legată de un comportament nefast”. Anterior, el a fost lăudat ca fiind „un patriot curajos” chiar de către Trump.

Mai mult, procesul a arătat că acțiunile Project Veritas au avut un impact profund asupra persoanei acuzate de manipularea voturilor, care a primit amenințări cu moartea și a fost nevoită să își părăsească temporar locuința după ce a fost catalogată drept „o persoană care îl urăște pe Trump”.

Într-un proces similar, un juriu a dispus în decembrie 2023 ca Rudy Giuliano să plătească daune de 148 de milioane de dolari pentru că a defăimat doi lucrători electorali din Georgia cu acuzații de manipulare a buletinelor de vot în cadrul acelorași alegeri. Giuliani, care l-a ajutat pe Trump în eforturile legale de a anula rezultatele din 2020, se confruntă în continuare cu procese similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *