Publicația franceză Le Monde face portretul politicienilor care ar putea schimba fața Europei


Alexandra Minea
Publicația franceză Le Monde face portretul...

Cotidianul din Franța Le Monde a publicat zilele acestea o analiză despre posibilii lideri europeni care ar putea îndrepta Uniunea spre mai bine. Autoarea, Sylvie Kauffmann, numește grupul format din cei cinci politicieni ”Echipa de vis”.

Componența ”Echipei de vis” propusă de publicația franceză a fost aleasă ținând cont de mai multe criterii: cotele și înțelegerile dintre grupurile politice, respectiv competențele liderilor și prioritățile agendei europene, scrie Editiadedimineata.ro.

Cei cinci sunt Margrethe Vestager, actual comisar european pentru Competiție, care ar putea ocupa poziția de președinte al Comisiei Europene; Leo Varadkar, premierul Irlandei, ar putea deveni președintele Consiliului European; Frans Timmermans, actual prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, ar putea să fie Înalt Reprezentant pentru Politica Externă; europarlamentarul Ska Keller ar putea să devină președintele Parlamentului European, iar Benoît Cœuré ar putea să fie președintele Băncii Centrale Europene.

Citiți mai multe pe Editiadedimineata.ro.

Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Noutăți

Premieră Google: Motor de căutare cenzurat pentru China

Google plănuiește să se extindă și în China, marcând astfel o exclusivitate, deoarece este pentru prima dată în aproape o...

Adăugat pe de Denisa Andreea Radu
Noutăți

Erdogan: Ordinul de a îl ucide pe Khashoggi a venit de la cele mai înalte niveluri ale guvernului Saudit

La o lună și o zi de la dispariția jurnalistului Jamal Khashoggi, care a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pe 2 octombrie și nu a mai...

Adăugat pe de Alexandra Minea