Unul dintre editorii seniori ai New York Times a demisionat din cauza unui articol controversat

Un editor senior de la New York Times a demisionat, după ce un editorial publicat în prestigioasa publicație a stârnit reacții negative.

Articolul semnat de un senator republican, Tom Cotton, îl îndemna pe președintele Statelor Unite ale Americii să oprească protestele anti-rasism, stârnite de moartea lui George Floyd, prin invocarea ”Actului de insurecție” din 1807. Legea prevede folosirea forțelor militare pe teritoriul Statelor Unite, în circumstanțe particulare, cum ar fi suprimarea tulburării civile, insurecția și rebeliunea, arată The Guardian.

”Un lucru, mai presus de toate, va restabili ordinea pe străzile noastre: un spectacol copleșitor de forță pentru a dispersa, reține și în cele din urmă descuraja legii”, a scris senatorul în editorialul ”Send in the Troops”.

Publicarea articolului a fost criticată chiar de către staff-ul NYT. Mai mulți jurnaliști au postat pe conturile personale de Twitter o captură de ecran cu titlul editorialului, însoțită de textul: ”Publicarea acestui lucru pune în pericol personalul de culoare al @NYTimes”. Nici reacția oficială a ziarului nu a întârziat să apară – New York Times și-a cerut scuze pentru ceea ce a numit a fi ”un proces editorial grăbit”. 

Editorul senior James Bennet a recunoscut, la rândul său, că a acceptat materialul senatorului republican fără a-l citi. Ulterior, el și-a dat demisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *