Rusia, ironică la adresa Americii: ”E timpul ca SUA să renunțe la tonul mentorului și să se uite în oglindă”

Evenimentele recente din Statele Unite ale Americii au atras atenția comunității internaționale și au servit, pentru unele state, oportunitatea perfectă de a răspunde atacurilor trecute ale SUA.

Folosindu-se de protestele anti-rasism, pornite de uciderea unui bărbat de culoare de către un ofițer, Ministerul de Externe al Rusiei a făcut o afirmație acidă la adresa Administrației lui Donald Trump, conform MarketWatch.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului, Maria Zakharova, a spus că Rusia a luat la cunoștință faptul că America a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților și a jurnaliștilor. Mai mult decât atât, aceasta a subliniat faptul că SUA trebuie să respecte dreptul oamenilor de a protesta.

”Moscova a luat act de utilizarea gazelor lacrimogene pentru a dispersa mitingurile și arestările masive ale protestatarilor, precum și de faptul că numeroși jurnaliști, inclusiv reporterii ruși, au fost răniți în timp ce acopereau protestele”, a spus reprezentantul Ministerului rus de Externe.

Nu în ultimul rând, Zakharova a atras atenția că ”e timpul ca SUA să renunțe la tonul mentorului și să se uite în oglindă”, făcând referire la numeroasele atacuri ale Americii cu privire la politicile Rusiei și ale aliaților săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *