Avertisment al medicilor din Paris, publicat în presa franceză: „Știm deja că resursele noastre sunt limitate”

Publicația Le Journal du Dimanche a prezentat duminică o scrisoare semnată de zeci de doctori care lucrează în spitalele din zona Parisului. Cadrele medicale avertizează cu privire la capacitatea scăzută a sistemului medical de a face față la numărului din ce în ce mai mare de pacienți.

În articol, semnatarii afirmă că resursele limitate îi vor obliga să „prioritizeze pacienții pentru a salva cât mai multe vieți posibil”, indiferent dacă suferă sau nu de Covid-19.  “Nu am mai văzut niciodată o astfel de situație, nici în timpul celor mai grave atacuri teroriste”, se arată în scrisoarea publicată Le Journal du Dimanche și citată de DW.

Un alt apel lansat de medici, publicat în Le Monde

Și publicația Le Monde a prezentat în aceeași perioadă un apel al nouă medici care lucrează în spital. Aceștia afirmă că unul dintre cele mai sumbre scenarii, acela de a întoarce pacienți din drum, s-ar putea adeveri.

„Situația actuală tinde spre prioritizare, numită și «triaj». Când este disponibil un singur pat de terapie intensivă, dar doi pacienți ar putea beneficia de acesta, constă în a decide care dintre ei va fi internat (și probabil va supraviețui) și care nu va fi internat (și probabil că va muri). Către asta ne îndreptăm”, susțin cei nouă semnatari.

Mai mult decât atât, articolul din Le Monde afirmă că președintele Emmanuel Macron a dat dovadă de ipocrizie „obligând lucrătorii din domeniul sănătății să decidă care pacient ar trebui să trăiască și care ar trebui să moară, fără a declara atât de clar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *