Trei jurnaliști, dați în judecată de fostul episcop de Huși pentru anchetele privind abuzurile sexuale din Episcopie

Fostul episcop de Huși, Cornel Onilă, a dat în judecată trei jurnaliști ai publicației ”Să fie lumină” pentru anchetele privind abuzurile sexuale din cadrul Seminarului Teologic din Huși.

Diana Oncioiu, Vlad Stoicescu și Ovidiu Vanghele au fost chemați în fața instanței de Onilă, care a cerut judecătorilor ca textele privind abuzurile să fie șterse. Anunțul a fost făcut de redacția ”Să fie lumină”, care mai precizează că este „o premieră pentru fiecare dintre cei trei jurnaliști”.

„Este, evident, dreptul lui Cornel Onilă să se adreseze justiției. În egală măsură, suntem siguri că, atât în documentare cât și în prezentarea faptelor, am respectat la virgulă toate regulile meseriei noastre. Stăm, așadar, în spatele fiecărui cuvânt pe care l-am scris și așteptăm deciziile justiției”, se mai arată în postarea de Facebook.

Investigațiile vizau infracțiunile sexuale comise asupra elevilor de seminar de către episcopul Cornel Onilă și arhimandritul Sebastian Jitaru. Acestea pot fi citite integral aici.