Trump o dă la întors: de la prietenie la îngrijorări

Într-o declarație recentă, președintele american Donald Trump a declarat că este foarte îngrijorat cu privire la faptul că adversarul său, Vladimir Putin, și-ar putea manifesta influența în următoarele alegeri legislative ale SUA.

Așa cum a obișnuit, președintele american și-a exprimat punctul de vedere pe pagina sa de Twitter: „Sunt foarte îngrijorat că Rusia se va bate foarte tare să aibă un impact asupra viitoarelor alegeri. Având în vedere că niciun preşedinte nu a fost mai dur cu Rusia decât am fost eu, ei îi vor susţine pe democraţi. Cu siguranță nu îl doresc pe Trump!”.

Cu toate acestea, Trump nu a pus la dispoziție dovezi pentru a-și susține afirmația. Totuși, serviciile americane de intelligence au spus că Rusia încă încearcă să interfereze procesul electoral și că acum se axează pe targhetarea alegerilor din 6 noiembrie: „Eforturile rusești sunt Persistente, ele sunt omniprezente și sunt menite să submineze democrația americană zilnic”, a declarat Dan Coats, directorul serviciului național de intelligence.

Îngrijorarea lui Trump survine din faptul că democrații mai au nevoie de două locuri pentru a prelua conducerea în Senat și de 23 de locuri în Camera Reprezentanților. În acest caz, dacă democrații vor avea majoritate într-una din cele două camere, aceștia ar putea să deraieze sau să blocheze o mare parte din agenda politică a lui Trump și să impulsioneze mai agresiv o investigație a Congresului asupra administrării Trump.

În ultima perioadă, liderul SUA are declarații tot mai contradictorii. La conferința de presă de la Helsinki pe care a susținut-o împreună cu Vladimir Putin, a negat un posibil amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale ale SUA, în timp ce serviciile americane au demonstrat implicațiile Kremlinului. După ce a fost criticat de către americani pentru această declarație, Trump a răspuns că a făcut o greșeală și că acceptă concluziile serviciilor de informații. Citiți AICI mai multe detalii.

Acest eveniment nu l-a lăsat indiferent nici pe Paul Ryan, unul dintre liderii Partidului Republican și șeful Camerei Reprezentanților, care a precizat că Putin nu va fi invitat la o ședință a Congresului SUA dacă va accepta invitația lui Trump la Casa Albă: „În mod sigur, nu îi vom oferi (preşedintelui rus Vladimir Putin -n.red.) invitaţia de a participa la o şedinţă a Congresului. Este ceva rezervat aliaţilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *