Șeful unui ONG de prestigiu pentru drepturile omului, oprit pe aeroportul din Hong Kong de către autoritățile chineze
Un nou incident politic controversat a avut loc în Hong Kong la data de 13 ianuarie 2020, când i-a fost interzisă pătrunderea pe teritoriul Republicii Populare Chineze șefului organizației non-guvernamentale Human Rights Watch, Kenneth Roth.
După ce avionul său a aterizat pe Aeroportul Internațional din Hong Kong, Roth nu a avut voie să intre în teritoriul Chinei, fără a i se oferi vreun motiv, publică CNN.
Kenneth Roth afirmă că plănuia să ,,evidențieze atacul aprofundat al Beijingului asupra eforturilor internaționale de a susține drepturile omului” și că interdicția de a intra în Hong Kong ,,ilustrează viu problema”. Departamentul de Imigrări din Hong Kong a avut o reacție rezervată, oferind numai o scurtă declarație pentru BBC, menționând că în procesul decizional trebuie să cântărească ,,toți factorii și circumstanțele relevante ale cazului înainte de a decide dacă intrarea trebuie să fie permisă sau nu.”
Activistul, cetățean american care mai intrase în Hong Kong înainte, se afla acolo în speranța că va putea lansa Raportul Global al Human Rights Watch pe anul 2020, miercuri, la Clubul Ziariștilor Străini. Raportul abordează practicilie în domeniul drepturilor omului din aproape 100 de state și este deschis de eseul lui Roth despre felul în care Guvernul Chinez încalcă sistematic aceste drepturi. În urma interdicției, el a fost nevoit să se urce înapoi în avion și să decoleze spre New York, unde urmează să prezite lucrarea. Într-o declarație pe Twitter, Kenneth Roth a afirmat:
,,Presupun că ar trebui să fiu recunoscător autorităților de imigrare din Hong Kong pentru această publicitate de autosabotaj.”
Articole asemănătoare
Apple și Google, supărate pe noul proiect de lege al Congresului american
Caz de infectare la un post de televiziune. Printre contacți se numără și Ludovic Orban
Decizie finală a CNA. Judecătorii au ajuns la un consens în cazul fake news-ului difuzat de Antena 3
O poveste spusă bine câștigă războaie. Cât de importantă este social media în conflictele de azi
Minciuna online capătă noi forme: după știrile false, acum avem fenomenul pseudo-reclamelor