Top 3 editoriale: raportul Comisiei de la Veneția, discursul lui Iohannis și Carmen Dan și extremiștii italieni

Săptămâna a început cu emoțiile raportului venit din partea Comisiei de la Veneția, precum și întâlnirea dintre minisitrul de Interne, Carmen Dan, și omologul său italian, Matteo Salvini. Un alt punct important din această săptămână este discursul ținut de președintele Klaus Iohannis în fața Parlamentului European.

Mediastandard.ro a realizat un top al editorialelor importante, publicate pe temele enumerate mai sus.

  • Extremiştii, noii aliaţi ai PSD în Europa” de Alin Mituța tratează întrevederea de marți care a cam bulversat-o pe șefa MAI: aceasta l-a confundat pe Matteo Salvini (ministru de Interne si vicepremier al Italiei, liderul partidului de extremă-dreapta, Liga Nordului). Editorialul publicat pe Adevarul.ro amintește poziția anti-UE, anti-imigranți și populistă a partidului cu care social-democrații români s-au aliat. 
  • Ion Cristoiu scrie în ”Gîndul de miercuri, 24 octombrie 2018” de pe blogul său despre discursul președintelui țării din fața europarlamentarilor, în comparație cu discuția pe care jurnalistul a purtat-o cu Dacian Cioloș în timpul unei emisiuni televizate.
  • Nu în ultimul rând, editorialul semnat de Andreea Nicolae (”Comisia de la Veneția vorbește de „erori fundamentale” și de încălcarea obligațiilor. Coaliția merge mai departe”) și publicat pe Digi24.ro tratează raportul emis de Comisia de la Veneția, precum și întâlnirea care urmează să aibă loc în decursul zilei de miercuri între președintele Klaus Iohannis și liderii partidelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *