Ion Cristoiu, părintele presei post-decembriste, împlinește azi 70 de ani


MediaStandard
Ion Cristoiu, părintele presei...

Cum ar fi arătat presa românească post-decembristă fără aportul adus de maestrul Ion Cristoiu, care astăzi împlinește vârsta de 70 de ani? Contribuția acestuia în spațiul mediatic românesc de după Revoluție nu-i este străină nimănui: mulți jurnaliști de seamă din prezent au fost îndrumați de Ion Cristoiu, iar multe publicații poartă și astăzi amprenta sa.

Cel mai cunoscut proiect al jurnalistului este cotidianul Evenimentul Zilei, lansat în anul 1992. Până în 1997, când maestrul a renunțat la funcția de director, ziarul amintit a cunoscut o largă popularitate. De exemplu, cele mai multe exemplare vândute pe zi au fost înregistrate în 1993, cu o medie de 675.000 de bucăţi.

Totodată, Ion Cristoiu nu înseamnă numai EVZ. Numele său este legat și de alte publicații, precum Express Magazin, săptămânalul Zig-Zag, cotidianul Naţional, Cotidianul, Azi, Curentul, revista Dosarele Istoriei.

La mulți ani, Ion Cristoiu!

Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Analize

PSD promovează intens o știre falsă. Cum e pasată vina recursului compensatoriu către Iohannis

PSD insistă să transmită în mod oficial fake news-uri în legătură cu legea privind recursul compensatoriu, care a permis eliberarea...

Adăugat pe de Robert Manea
Noutăți

STUDIU: Americanii își recapătă încrederea în presă

Venirea lui Donald Trump la conducerea Statelor Unite ale Americii a însemnat, pe lângă multe alte lucruri, și punerea într-o lumină proastă...

Adăugat pe de Alexandra Minea