Ion Cristoiu, părintele presei post-decembriste, împlinește azi 70 de ani


MediaStandard
Ion Cristoiu, părintele presei...

Cum ar fi arătat presa românească post-decembristă fără aportul adus de maestrul Ion Cristoiu, care astăzi împlinește vârsta de 70 de ani? Contribuția acestuia în spațiul mediatic românesc de după Revoluție nu-i este străină nimănui: mulți jurnaliști de seamă din prezent au fost îndrumați de Ion Cristoiu, iar multe publicații poartă și astăzi amprenta sa.

Cel mai cunoscut proiect al jurnalistului este cotidianul Evenimentul Zilei, lansat în anul 1992. Până în 1997, când maestrul a renunțat la funcția de director, ziarul amintit a cunoscut o largă popularitate. De exemplu, cele mai multe exemplare vândute pe zi au fost înregistrate în 1993, cu o medie de 675.000 de bucăţi.

Totodată, Ion Cristoiu nu înseamnă numai EVZ. Numele său este legat și de alte publicații, precum Express Magazin, săptămânalul Zig-Zag, cotidianul Naţional, Cotidianul, Azi, Curentul, revista Dosarele Istoriei.

La mulți ani, Ion Cristoiu!

Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Analize

Fact Check: Declarația lui Liviu Dragnea privind „forțarea” investițiilor în infrastructură, un fake news

În urmă cu o săptămână, în timpul mitingului PSD de la Iași președintele social-democraților, Liviu Dragnea declara că...

Adăugat pe de Robert Manea
Analize

WordPress promite să schimbe experiența publicării. Totul despre editorul Gutenberg

WordPress a anunțat recent că platforma site-urilor se va schimba: compania se pregătește să lanseze un nou editor, denumit Gutenberg, după...

Adăugat pe de Alexandra Minea