Plecările și demiterile de la Twitter, de când Musk a preluat compania

Twitter nu se luptă doar cu valuri de controverse și un exod considerabil din partea conglomeratelor de publicitate, ci și cu o forță de muncă slabită și plecări ale unora dintre cele mai importante nume din companie.

Preluarea platformei de către Elon Musk a făcut loc demiterii a 3.700 de persoane (adică 50% din forța de muncă a companiei), printre care oameni din poziții cheie pentru Twitter. Unii au plecat la scurt timp după ce miliardarul a finalizat procesul de achiziție, alții au rezistat ceva mai mult. Cel mai recent val de plecări a avut loc săptămâna trecută și a inclus unul dintre cei mai vechi angajați ai companiei.

Cine a plecat până acum

  • Sarah Personette – cea mai importantă plecare imediat după ce Musk a preluat Twitter a venit din partea directorul diviziei responsabile pentru clineți. Personetter se ocupa de toții clienți Twitter, în special de agenții de publicitate care aveau încredere în persoana ei.

A fost un mare privilegiu să vă servesc pe toți în calitate de lider și partener. Mulți m-au auzit spunând acest lucru, dar cel mai important rol pe care cred că l-am jucat în cadrul companiei a fost acela de a susține cerințele de siguranță a brandurilor”, a scris ea pe Twitter atunci când și-a anunțat demisia.

  • Dalana Brand – prima femeie de culoare care a ajuns în poziție de conducere în cadrul Twitter și șefa departamentului responsabil pentru oameni și diversitate și-a anunțat și ea plecarea imediat după preluare, spunând că „a fost cu adevărat una dintre cele mai frumoase experiențe din cariera mea”.

  • Leslie Berland – a ocupat funcția de director de marketing al companiei și a plecat în aceeași perioadă ca Personette și Brand, însă nu a anunțat acest lucru și a preferat să facă o postare care conținea o inimă albastră, facând trimitere la culoarea platformei de socializare. Conform Gizmodo, Berland a trebuit să-i ofere lui Musk turul companiei după ce achiziția a fost finalizată.

 

  • Lea Kissner – conducea departamentul de siguranța informațiilor și face parte din cei care au decis să părăsească compania săptămâna trecută. Plecarea lui Kissner are loc în timp ce Twitter se confruntă cu probleme ce țin de verificare cu plată și a conturilor care se prefac a fi companii sau personalități publice.

Am luat decizia dificilă de a părăsi Twitter. Am avut ocazia să lucrez cu oameni extraordinari și sunt foarte mândră de echipele de confidențialitate, securitate și IT și de munca depusă”, spune Kissner în postarea de pe Twitter.

  • Damien Kieran – șeful departamentului pentru protecția confidențialității a demisionat și el, postând o imagine pe Twitter în care face aluzie la toți cei care au fost demiși de Musk. Kieran se ocupa ca Twitter să-și respecte obligațiunile față de autoritățile americane și era văzut ca fiind esențial pentru companie.

  • Yoel Roth – probabil cea mai surprinzătoare plecare vine din partea directorului departamentului pentru siguranță unde era responsabil de echipele însărcinate cu probleme de securitate, autenticitate și conținut. În zilele imediate după preluare, Roth s-a asigurat că explozia de postări cu remarci rasiste este înăbușită, încercând să ușureze tranziția către Musk, care deja concediase o parte din echipa de moderare. Roth era un veterean al Twitter, lucrând timp de șapte ani pentru platforma de socializare.

Demiteri pe Twitter

Nu toți au plecat de bunăvoie, însă. Un inginer care lucra de șase ani în cadrul companiei a fost dat afară de Musk –într-o postare pe Twitter– după ce angajatul l-a corectat cu privire la anumite date legate de performanța aplicației pe telefoanele Android.

Tweet-ul în care Musk a scris că „E concediat” a fost șters, însă discuția dintre el și fostul inginer al Twitter poate fi accesată mai jos.

Nu e singura decizie îndoielnică pe care miliardarul o face când vine vorba de proprii angajați. Conform VICE, echipa de sustenabilitate a companiei a fost demisă chiar înainte de COP27 (conferința ONU pentru măsuri care să frâneze schimbările climatice), deși Twitter crease un cont special dedicat acestui eveniment.

Twitter Earth, care la momentul redactării acestui articol are puțin peste 500 de urmăritori, a fost gândit să fie „vocea COP27” nu a mai postat de pe 4 noiembrie, iar oamenii care se ocupau de acest proiect au postat o serie de tweet-uri pe conturile lor în care anunțau că părăsesc compania.

Incertitudinea pe care Twitter o traversează în această perioadă este una generată de Elon Musk, care nu pare să aibe un plan coerent de conducere a unei platforme de socializare. De la agenții de publicitate care se retrag, demiteri pe genunchi și până la plecarea unor oamenii care au lucrat în companie de ani de zile și erau considerați esențiali, Twitter pare să se afle în derivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *