În urma preluării de către Musk, Twitter se confruntă cu o intensificare a conținutului instigator la ură

Problema intensificării postărilor cu un conținut care instigă la ură sau care folosesc insulte rasiale nu este, încă, pe deplin rezolvată de echipa de siguranță a Twitter.

În urma preluării platformei de către Elon Musk, trolii au început să posteze astfel de mesaje în masă, iar în 48 de ore, peste 50.000 de postări ce conțineau insulte rasiale au fost generate de 300 de conturi.

Yoel Roth, șeful diviziei pentru integritate și siguranță, a spus ieri că majoritatea conturilor au fost închise, însă problema pare departe de a fi rezolvată. Cumulat, de sămbătă până acum, numărul conturilor care au postat mesaje cu injurii rasiale se ridică la 1500.

Roth afirmă că Twitter a reușit să limiteze numărul de utilizatori care sunt expuși la aceste postări și ține sub control întregul efort al acestor troli de a forța politicile platformei. Postările continuă să curgă în ciuda acestor măsuri luate de Twitter. Mai mult decât atât, unele dintre postări sunt țintite și hărțuiesc anumiți utilizatori, iar Roth spune că „persoanele vizate de comportamentul ce instigă la ură nu sunt numere sau puncte de date. Vom continua să investim în politici și tehnologie pentru a îmbunătăți lucrurile”.

Într-adevăr, hărțuirea și ura pe care aceste conturi le împrăștie sunt cât se poate de reale și la fel de reală este și creșterea subită a acestui tip de postări după anunțul că Musk este șeful Twitter. Echipa de siguranță este conștientă de acest lucru, de aici și activitatea tot mai intensă a lui Roth pe platformă.

Bineînțeles, Twitter nu era o oază de vorbe frumoase și politețe înainte de preluarea lui Musk, din contră, însă această explozie de conținut cu insulte rasiale e greu de ignorat, având în vedere pozițiile și declarațiile anterioare ale lui Musk care făceau aluzie la o moderare mult mai lejeră.

De fapt, miliardarul a și râs pe marginea acestei situații, spunând „Mărturisesc, e numai vina mea”.

Nu, nu e vina lui, însă Musk e parte din problemă. Cu cât își va da seama mai devreme de acest lucru, cu atât mai bine.