Cartea Vioricăi Dăncilă, aproape gata. A colaborat cu o fostă jurnalistă de la OTV

Fostul prim-ministru Viorica Dăncilă urmează să își lanseze prima carte, scrisă în colaborare cu o fostă jurnalistă de la OTV, Marga Nițu.

Sub numele “Viorica Dăncilă – partea ei de adevăr”, cartea va prezenta relatări din timpul mandatului său, dar va vorbi și despre relația sa cu Liviu Dragnea și noua conducere a PSD, spune fostul prim-ministru.

Din anunțul său, pare că au rămas lucruri nespuse între ea și social-democrați, mărturisind chiar că a preferat să amâne lansarea cărții pentru perioada de după alegeri.

„Pentru a răspunde curiozității prietenilor și neprietenilor, confirm faptul că foarte curând va avea loc lansarea unei cărți-interviu, pe care am realizat-o în colaborare cu jurnalista Marga Nițu.

Am vorbit despre multe dintre provocările perioadei în care am fost prim-ministru, inclusiv despre relația cu Liviu Dragnea, dar și despre campaniile electorale din 2019 și colaborarea cu cei care astăzi conduc PSD.

Am fost și rămân social-democrată și un om de echipă, iar acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr și pe analiza obiectivă a problemelor trecutului”, a scris Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Pasaje din cartea fostului prim-ministru

Unul dintre momentele descrise în carte de Viorica Dăncilă este când Liviu Dragnea, la vremea aceea liderul PSD, a cerut ca Guvernul să dea amnistia și grațierea, conform Digi24.

„Îmi amintesc că eram la Scroviștea cu soțul meu, când au venit Paul Stănescu și Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia și grațierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare”, povestește aceasta în carte.

Dăncilă nu a mai ajuns să facă ce i-a cerut liderul de partid pentru că „nu a fost niciun ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în ședința de guvern”. „Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanțe pe justiție. Eu am crezut că justiția nu trebuie să depindă de politic și asta am spus-o de prima dată. Mulți m-au acuzat că nu am dat amnistia și grațierea. Au spus că am trădat”, mai afirmă aceasta.

În ceea ce privește relația cu Liviu Dragnea, Dăncilă afirmă că el avea un „deficit de încredere”, dar și că era constant informat temeinic în privința activităților din Guvern, prin intermediul unor persoane numite de fostul premier “informatori”. Aceștia, mai spune ea, „voiau să arate cât de importanți și utili sunt în fața șefului”. 

Un alt episod povestit în carte este cel în care actualul lider al social-democraților, Marcel Ciolacu, i-a cerut Vioricăi Dăncilă să demisioneze de la conducerea PSD: „M-a sunat și Ciolacu și mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a așezat pe canapea și mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut și un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat”.

Mai mult decât atât, Dăncilă susține că regretă evenimentele de la 10 august, când forțele de ordine au făcut exces de zel în timpul protestelor. Ea mai afirmă că și-ar fi dorit să fie la Palatul Victoria în acea zi, și poate situația ar fi stat diferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *