Prințul moștenitor al Arabiei Saudite ar putea fi implicat în moartea lui Khashoggi, spune Trump

Nu mai este mult și se face o lună de când Jamal Khashoggi a dispărut în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul. Încă de atunci, cazul a fost unul cel puțin ciudat, cum lumea n-a mai văzut de mult timp.

În timp ce dispariția și moartea acestuia a atras atenția asupra unui subiect sensibil – pericolele la care jurnaliștii sunt din ce în ce mai expuși -, rolul pe care Statele Unite ale Americii îl au în rezolvarea misterului este la fel de important.

Dacă până acum s-a încercat evitarea diplomatică a acuzării prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Donald Trump a exprimat, în urmă cu puțin timp, suspiciunea că Mohammad Bin Salman Al Saud ar fi fost implicat în asasinarea jurnalistului, conform The Guardian.

”Ei bine, prințul conduce lucrurile acolo. El se află la conducere și dacă ar fi cineva, ar fi el”, a spus președintele SUA.

Afirmațiile liderului de la Casa Albă vin la scurt timp de la anunțul făcut de Departamentul de Stat, cum că au fost retrase vizele a 22 de oficiali sauditiți. Marea Britanie a sancționat și ea, de asemenea, Arabia Saudită.

Mai este de notat faptul că Donald Trump nu îl acuză pe Regele Bin Salman, ci pe fiul acestuia, cel care ar conduce cu adevărat.

Citiți mai multe pe The Guardian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *