Sprijinul pentru interzicerea TikTok scade, în SUA

Sprijinul pentru interzicerea TikTok scade, chiar și în rândul celor mai aspri critici ai platformei de social media. În SUA, republicanii și simpatizanții acestui partid dau semne că nu mai sunt la fel de interesați de a interzice TikTok cum erau la începutul acestui an.

Un studiu recent al Pew Center arată că numărul simpatizanților partidului Republican care susțin interzicerea TikTok a scăzut considerabil față de datele colectate în luna martie. Acum, 50% dintre republicani ar sprijini inițiativa – fapt ce reprezintă o scădere de 10 procente de la ultimul studiu în acest sens.

Deși partidul Republican, conform The Washington Post, a prezentat constant suspendarea TikTok în campaniile sale electorale, votanții nu par să mai fie mișcați de acest lucru. La începutul anului aplicația era luată în vizor de autoritățile americane pentru legăturile cu guvernul chinez, iar mulți oficiali vorbeau de o posibilă interzicere.

Opinia publică a reacționat, la rândul ei, iar susținerea unei astfel de inițiative se cristalizaze suficient cât să devină un subiect facil, pe care politicienii puteau să-l abordeze pentru a da bine în fața alegătorilor.

De atunci, însă, Pew Center arată că majoritatea adulților din SUA nu se mai poziționează în tabăra celor care vor să interzică TikTok. În jur de 38% dintre persoanele chestionate în studiu au declarat că susțin o astfel de măsură, în scădere față de procentajul de 50% din luna martie.

Ce este chiar mai interesant e faptul că și persoanele care știu de legăruta TikTok cu China nu mai văd cu ochi buni o posibilă interzicere. Studiul indică că americanii nu mai acceptă ideea că guvernul ar putea suspenda o platformă folosită, în principal, pentru divertisment. În plus, un asemenea precedent ar crea mai multe probleme decât ar rezolva și ar deschide drumul către un control excesiv al unor aplicații, care sunt folosite, în principal, de adolescenți și tineri pentru meme-uri și glume.

Dar, în rândul publicului, persoanele care știu despre această legătură [cu China, n.red.] au devenit mai puțin favorabile unei interdicții. În martie, 60% dintre cei care știau că ByteDance are sediul în China au declarat că ar susține interzicerea TikTok de către guvernul american. În schimb, în noul sondaj, 43% dintre cei care știu despre această legătură ar susține o interdicție”, afirmă echipa de cercetarea din cadrul Pew Center.

Administrația prezidențială a lui Biden continuă negocierile cu TikTok pentru a elimina îngrijorările cu privire la securitatea națională – totul fără ca aplicație să fie interzisă. Conform Washington Post, oficiali din cadrul administrației se tem că măsura ar putea aliena votanții de sub 35 de ani, o parte importantă din bazinul electoral al partidului Democrat.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *