Cinci diplomați polonezi, expulzați de Rusia. Varșovia s-a solidarizat cu sancțiunile impuse recent de SUA

Rusia a expulzat cinci diplomați polonezi, acuzând Vașovia că solidarizare cu sancțiunile impuse recent de SUA asupra Moscovei a degradat relațiile bilaterale.

„În răspuns la acţiunile provocatoare ale Poloniei prin expulzarea diplomaţilor ruşi şi bazându-ne pe principiul reciprocităţii, Ministerul de Externe a declarat persona non grata cinci angajaţi ai ambasadei poloneze în Federaţia Rusă”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Afaceri Externe din Rusia, conform G4Media.

Reprezentanții Varșoviei în Rusia vor trebui să părăsească teritoriul până pe 16 mai. Măsura a fost luată după ce, pe 15 aprilie, Polonia a expulzat trei diplomaţi ruşi, în solidaritate cu sancțiunile impuse recent de Statele Unite ale Americii.

MAE rus a mai afirmat că măsura este „o altă confirmare că Varşovia merge tot mai mult pe calea unei degradări şi distrugeri sporite a relaţiilor noastre bilaterale”, dar și că relațiile dintre cele două state „au fost practic îngheţate” în ultimii ani, din cauza Poloniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *