Decizia CCR privind neconstituționalitatea numirilor interimare de la TVR și Radio România a fost publicată

Curtea Constituțională a României a publicat, marți, decizia de neconstituționalitate privind numirile interimare de la Televiziunea Română și Radioul public.

Astfel, magistrații au decis că procedura de numire a unor noi Consilii de administraţie a celor două instituții publice a fost interpretată eronat de către Parlament, întrucât trebuia inițial hotărâtă componența consiliului, arată Economica.net.

„Or, este evident că interimatul funcţiei de director general al SRT dispus prin Hotărârea 31/2021 urmează a se exercita pe durata legislaturii în care procedura de numire a unui nou consiliu de administraţie a fost declanşată, ipoteza constituirii unui nou Parlament în acest interval fiind exclusă”, se precizează în document.

Amintim că, în urma ședinței plenare în care au fost respinse rapoartele de activitate ale celor două instituții și au fost făcute numirile interimare, PSD a depus o sesizare la CCR.

Curtea Constituțională a admis sesizarea înaintată de social-democrați cu unanimitate de voturi. Magistrații arată că Parlamentul nu a respectat legea de funcționare a TVR și Radioului public, care afirmă că numirea unui directori interimari poate fi realizată doar în ”situația specială a situației tranzitorii dintre două legislaturi parlamentare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *