Libertatea publică declarația soției lui Toni Grecu, internat la Matei Balș. Actorul ar fi spus că „ne-au adus ăștia aeroterme”

Cotidianul Libertatea a publicat declarația soției lui Toni Grecu, unul dintre fondatorii grupului umoristic Divertis. Acesta se afla internat la Matei Balș de pe 16 ianuarie, fiind bolnav de Covid.

Mărturia actorului, relatată de soția sa, ar putea să joace un rol important în formarea imaginii de ansamblu asupra situației de la Balș. Mai exact, până acum, presa a vorbit despre reșourile și aerotermele pe care familiile celor internați le-au adus în spital, în lipsa agentului termic furnizat de Termoenergetica.

G4Media.ro a făcut publică mărturia fiicei unei paciente, care a povestit că a adus o aerotermă în salonul mamei sale – cu acceptul personalului medical. „Săptămâna trecută, marți, mama mi-a spus că îi este foarte frig. Am cerut acceptul reprezentnaților spitalului să duc o aerotermă, am primit acceptul și am dus-o”, ar fi spus femeia.

Însă Toni Grecu i-ar fi spus soției sale că „ne-au adus ăștia aeroterme”.

„Din prima zi mi-a spus că e frig”, a afirmat Cristina Grecu în interviul pentru Libertatea. Însă la câteva zile „soțul mi-a spus că «A fost frig, dar ne-au adus ăștia aeroterme și s-a rezolvat»”.

Toni Grecu i-a spus soției, mărturisește aceasta, că mai toată lumea avea aeroterme în saloane”, mai scrie publicația editată de Ringier.

De ce declarația soției lui Toni Grecu ar putea fi importantă?

În mod cert, declarația nu trebuie luată ad-litteram. E posibil ca exprimarea folosită de fondatorul Divertis, ”ăștia”, să fie incorectă, ori ca soția sa, Cristina Grecu, să nu-și aducă aminte corect. E posibil inclusiv ca persoanele indicate de Toni Grecu prin apelativul folosit să nu se refere la reprezentanții Institutului Matei Balș, ci la alte persoane.

Însă este un punct de plecare în aflarea imaginii de ansamblu – mai exact, dacă instituția medicală a participat, împreună cu familiile pacienților, la aducerea unor surse suplimentare de căldură. Mai mult decât atât, dacă și Institutul era conștient de temperaturile scăzute din saloane, de ce autoritățile (printre care și șeful DSU, și ministrul Sănătății, și edilul Capitalei, și fostul manager al Institutului Matei Balș) au negat cu vehemență acest lucru?

E de prisos să ne punem întrebarea dacă lipsa agentului termic într-o unitate medicală e normală sau etică. Nu e prima oară când spitalul cu pricina ar fi avut probleme cu căldura – la începutul lunii decembrie 2020, inclusiv edilul Capitalei ar fi recunoscut că atât Matei Balș, cât și Colentina, au rămas fără căldură timp de o zi. Totuși, se pare că problema ar fi fost mult mai profundă, în ciuda asigurărilor date de Termoenergetica și de demiterea managerului Adrian Streinu Cercel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *