Generația ”cu coarne” poate sta liniștită – smartphone-urile nu duc la apariția unor pinteni în craniu


Alexandra Minea
Generația ”cu coarne” poate sta liniștită...

Un studiu mediatizat în ultimele săptămâni spune că tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani dezvoltă în partea din spate a craniului mase osoase sub forma unor pinteni, denuminte ștințific ”protuberanțe occipitale externe extinse”.

Washington Post și BBC Future sunt cele două publicații care au scris prima oară despre acest studiu, însă curând s-a răspândit pe întreg internetul. Încrederea oferită de cititori este justificată, dat fiind faptul că articolele au la bază o lucrare ștințifică și avansul tehnologic ridică semne de întrebare asupra modului în care ar putea afecta omul.

Presa a preluat cercetarea publicată în Science Reports în 2018 și a afirmat, în cea mai mare parte a sa, că așa-zisele ”coarne” sunt cauzate de folosirea în exces a telefoanelor inteligente. Motivul găsit de jurnaliști ar fi poziția adoptată de utilizatori pentru a privi în ecrane.

Puține evidențe
Arată comentariile (0)

Comentarii

Articole asemănătoare

Analize

Extremismul de dreapta în România, teme recurente și manifestări

Raportul efectuat de politicianul danez, Henning Gjellerod în anul 2000, privind amenințarea pe care o constituie partidele și mișcările extremiste din...

Adăugat pe de Robert Manea
Analize

TOP 6 personaje create de Mihai Bendeac: un suflu nou pentru umorul românesc

Mai țineți minte oferta pieței de umor din show-biz-ul românesc cu 10 ani în urmă? Numai la o primă strigare, putem aminti următoarele...

Adăugat pe de MediaStandard