Recensământul populației și locuințelor: INS, despre cum se va face autorecenzarea online

În 2022 se va desfășura recensământul populației și locuințelor care va aduce o premieră în România, autorecenzarea. Este de asemenea primul recensământ în care preluarea datelor va fi făcută exclusiv în format electronic.

Am solicitat Institutului Național de Statistică informații despre modul în care se va desfășura etapa de autorecenzare online, pentru care se urmărește obținerea unui procent cât mai ridicat. Ca o idee comparativă, la recensămintele din Slovenia și Portugalia procentul realizat în autocenzarea online a fost de 87 la sută, după cum a spus, într-o conferință online din octombrie 2021, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei, citat de Agerpres.

Cum se va face autorecenzarea online? Răspunsurile au fost furnizate de Institutul Național de Statistică pentru Ediția de dimineață.

Recensământul va avea trei etape: între 1 februarie și 13 martie 2022, vor fi preluate date din surse administrative; între 14 martie și 15 mai 2022, se face autorecenzarea online (cei care au nevoie pot solicita asistență din partea unui recenzor); între 16 mai și 17 iulie 2022 se va face colectarea datelor de către recenzori, prin interviuri față în față, cu ajutorul tabletelor, pentru cei care, din diverse motive, nu au reușit să se autorecenzeze online.

Citiți mai multe pe Editiadedimineata.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *