Rusia acuză Ucraina de uciderea unui jurnalist. O anchetă a fost deschisă

Rusia a deschis o anchetă privind moartea jurnalistului de război Rostislav Zhuravlev în regiunea Zaporizhzhia din sud-estul Ucrainei.

Site-ul Comitetului de Investigații al Rusiei a declarat că „formațiuni armate ucrainene au vizat și au tras în mod deliberat asupra unui grup de jurnaliști ruși”, ceea ce a dus la moartea corespondentului. Cu toate acestea, nu a precizat tipul de arme sau muniții care ar fi fost folosite de partea ucraineană, conform Reuters.

În plus, alți trei jurnaliști ar fi fost răniți: un alt angajat al RIA, Konstantin Mihalchevski, și doi angajați ai ziarului Izvestia, Roman Polshakov și Dmitri Shikov.

„În cadrul anchetei, anchetatorii vor stabili toate circumstanțele crimei împotriva reprezentanților mass-media, precum și persoanele implicate”, se arată în comunicat.

Jurnalistul ucis a fost descris în termeni buni, ca fiind „unul dintre acei jurnaliști care au apărat și informat întotdeauna adevărul”. El va fi nominalizat pentru o medalie, potrivit site-ului.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că a folosit bombe cu dispersie în incidentul în care a fost ucis jurnalistul. Cu toate acestea, nu este prima dată când Rusia face o astfel de acuzație – dar ambele părți au folosit acest tip de atac în timpul celor 17 luni de conflict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *